VIDEO: Onboard z vlaku #7

V

Dnes se projedeme Regionovou z Holic do Chrudimi, vlakem Os 25045. Je krásné podzimní ráno, příroda kolem trati je plná barev, svět je hezké místo k životu. 🙂

Na téhle trase jsou dvě zajímavosti, které plynou z průjezdu tratí D3. Pokud se ptáte, co je trať D3, najdete odpověď na Wikipedii. V praxi to znamená, že mám dva svazky klíčů pro jednotlivé části trati, kterými si nastavuji vlakovou cestu. Ve videu je to titulky vysvětleno, byť stručně.

Druhou zajímavostí je průjezd samovratnou výhybkou, resp. výhybkou se samovratným přestavníkem. Ve videu jsou dvě, obě zvýrazněny. Pokud poznáte, co je na nich jinak, resp. čím jsou zvláštní, můžete se podělit o názor v komentářích.

Příjemnou zábavu.

Komentář: 1

  • Zatím bez komentàře, tak se tedy podělím o svůj postřeh. 🙂 Díky za další variantu lidové tvořivosti na výhybkovém návěstidle do sbírky… 🙂 žlutě “orámované” jen svislé hrany a k tomu na všech 4 stranách… jinak to hlavní nechám na ostatních, ať si zahádají a nebudu to prozrazovat 🙂

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt