Jak to u mě na blogu chodí

J

Pokud vás zajímá pohled do zákulisí… 🙂

Na svátek něco odlehčeného čtení.

První videa a fotky jsem zařadil na blog spíše pro oživení mého mnohdy nudného vyprávění. Snažím se totiž i fotit. Není ale snadné se zavděčit pedantskému adminovi, který vyžaduje naprosto perfektní záběry a snímky.

Je velmi chytrý a lstivě se mnou dokáže manipulovat metodou cukr a bič. Tedy nejprve mě obdivně pochválí a potom, jen tak mezi řečí, jakože nenásilně a mimochodem, vytkne všemožné vady. Nejhorší je, že má většinou pravdu.


Trápím se tím. Jsem už dospělej chlap, ale musím poslouchat jak malej fakan a snášet podobný ponižování.

Abych to ukázal na příkladu… Jednu z prvních fotek jsem poslal online, přímo z Holic, z nádraží, během hodinové pauzy. V ranních paprscích ostrého letního slunce zářila Regionova. Ve zcela novém, zeleno-modro-šedém nátěru Pardubického kraje. Na jejím laku se třpytila rosa, která vytvářela duhové kreace. Celá fotka, se 100 let starým industriálním zařízením stanice, působila velmi kontrastně a podle mě i neskutečně zajímavě. A to berte v potaz, že mám vlaky denně na očích, což zmiňuju jako připomenutí toho, že mě jen tak něco nerozněžní. Rozhodně nejsem žádný šotouš, ani maniak ve stylu “co je drážní, to je nejlepší a krásné”.

Od admina se mi dostalo okamžité pochvaly. Psychologicky je potřeba nesmělého blogera v začátcích podpořit. Měl jsem fakt radost.

Až odpoledne přišla druhá část psaní s dovětkem, ve kterém zaznělo:
“Foť dál, je to super, máš dar. Jen by bylo fajn, kdybys dokázal vyfotit mašinu bez psích ho*en, přeplněnýho koše, pohozenejch PETek a taky bez sloupů lamp zasahujících do záběru :).”

Co na to říct. Má pravdu.

Pořizování videozáznamů pro mě znamená neskutečné jebání. Nicméně… Posun v záběrech je neuvěřitelný a co je důležité, docela mě to začíná bavit. Velký podíl na výsledku má zvolená výbava. Navíc díky spoustě příslušenství mám možnost umístění na neobvyklá místa a pozice. Ještě pořád vychytáváme mouchy a ladíme nastavení. A stále se učím. Pošťuchování admina neustává.

Po odstranění prvotních chyb se už ale výsledek začíná velmi blížit mým představám, jak bych chtěl, aby obrázky vypadaly. A opakuji to hlavní… Admin – všemožnou úpravou, stříháním, konverzí, titulkama, popisem a dalšími – dělá veškerou špinavou práci.

Proto tedy budu nadále jeho posměch trpělivě snášet.

Díky. 🙂

Jak zhruba vypadá moje spolupráce s adminem, se můžete podívat v tomto známém videu:

 

Komentář: 1

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt