Dnes plavčo neklaplo

D

Stalo se: 2.6.2019, 11:30

Měl jsem noční a přijel ráno v 7 hodin domů. Hecnul se a vstal v 10:30. V 11 vlakem do Pardubek, že si odplavu před druhou noční, nástup v 18:00 a budu celé odpoledne spokojeně s rodinou.  Jedu si po stezce pro kola kolem Chrudimky, proti máma s prckem na kole. Holčička tak tříletá do protisměru přímo proti mému kolu, tak tak jsem se vyhnul, nebylo kam zatočit. Z jedné strany řeka, z druhé vydlážděna stěna. Nad hlavou klenutý most. Uhnu hlavou těsně před nárazem, skoro se to povedlo. Teplo na hlavě. Rodina spokojeně odjíždí, protože to dobře dopadlo. Já mám bohužel smůlu. Bazén dneska neklapne.


Jsem povrchní a zakládám si na pěkném oblečení, když jedu do města, mezi lidi. Triko Gant, kraťasy TH, leje ze mě krev jak z vola. Co s tím? Sundat botu a ucpat díru na hlavě ponožkou. Nemám nikdy rýmu, takže nenosím kapesníky, nic jiného na utřeni u sebe nemám. Hned za mostem sem zatočil s ohnutejma zádama, abych se nepolil krví. Trochu jsem ohmatával hlavu. Když jsem se otočil, jestli se maminka s dcerkou zajímají, jak na tom jsem, už tam nikdo nebyl. Ani nezastavily.

Teď už čekám v nemocnici, trošku umytej.

Doktorské resumé:

  • Zákaz jít dnes plavat 🙁
  • Zákaz dnes večer řídit mašinu  🙁
  • 7 stehů 🙁
  • Večer spím doma 😀

Negativa převažují nad pozitivama velmi výrazně. Sem naštvanej. Jsem dement, že jsem neměl helmu. Na druhou stranu, mohlo to dopadnout mnohem hůř. Hlava se zacelí a lepší, než kdybych děcko trefil a sletěl s ním do vody i s kolama.

Pokračování 2. 6. 2019, 15:47

Sem už doma z nemocnice. Od Hajného ihned operativně vytvořena přátelská grafika věrně ilustrující klíčové atributy mé jízdy.

Manželka:
“A jen si zkus, jen se opovaž pomyslet, že tě napadne, že půjdeš zejtra plavat. Že jako od doktora zrovna zatočíš, prostě zapomeň!!!”

“Jak mi vyčítáš, tímhle zlým hlasem, jako by mi v tej ráně nově bodalo tisíc jehliček!!!” vysvětluji a ještě dramatický pro větší efekt bolestivě syknu.

Manželka:
“Neodváděj řeč! A nemysli si, že se to nedozvím, i kdybych tam měla zavolat tak nepůjdeš!” Ani jsem nemusel vytahovat tašku jako výhrůžku!

Jsme spolu tolik let, furt je stejne bláhová jako na začátku. Je nejlepší. 😀

Komentáře: 2

  • Chudák Darwin, mu ty morální zvyklosti, jakože bys "neměl přejet děcko", úplně kazí přirozený výběr 😀

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt