Nehoda u Mariánských lázní

N

Minulý týden se stala nepříjemná nehoda. Spousta lidí se mě ptala na názor. Jestli vidím jednoznačné fírovo pochybení, jak a proč se to mohlo vůbec stát.


Předně je třeba říct, že nemá cenu dopředu spekulovat o čemkoli, dokud se vše nevyšetří. Na hrubém, ničím nepodloženém, základu jsem si utvořil svůj odhad, který ale nebudu zveřejňovat. Nicméně mám ale názor, že by lepší a výraznější informovanost strojvedoucích o podobné pasti byla opravdu ku prospěchu věci. A že by se potom podobná, v mých očích zbytečná, nehoda nemusela opakovat.

Je pravděpodobné, že masivní vlnou všelijakých vyjádření a zájmů přijdou i opatření, která budou systémového ražení. Věřím, že neuslyšíme větu:
“Máme viníka! Potrestáme ho! Vyřešeno! Nyní se rozejděte, není tu nic k vidění.”

Uvědomuju si totiž, že mnohokrát jsem v podobném, systémem nastaveném, nebezpečí i já. A za normálních okolností bych se vyjádřil mnohem ostřeji.

Psal jsem naštvané povzdechnutí a neveřejné vysvětlení klukům na GR. Hajnej mi na základě mého pláče udělal gif, který přesně vyjadřuje moje pocity.

Čili asi takhle to vidím ja.

Komentář: 1

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt