Hádanka – soutěž

H

Úvod

Život na vsi je zábavný. Psal jsem už několikrát, že jsem tuze spokojený s rodinnými vazbami a blízkostí přátel, s nimiž jsem odmala vyrůstal. Velmi důležité místo v celoživotní družbě mají všelijaké oslavy. Stále se potkáváme, už i s dětmi, a díky společným vzpomínkám na mládí je neustále o čem mluvit.


Velmi vysokou laťku a úroveň oslav nastavuje v poslední době jeden z mých bratrů. Je tuze pracovitý. Krom jiných odborných činností, má už od mládí jako svůj koníček neustálou stavbu nejrůznějších rodinných domů. Před časem nepatrně zvolnil, udělal inventuru, a zjistil, že má jeden nově postavený dům navíc. Což ho zaskočilo.

Protože zatím neví, co si s domkem a garáží počít, využíváme ho aktivně na pořádání všelijakých veselic a setkání. Probíhají zde kromě běžných oslav i ceremonie MDŽ, chvála slunovratu, oslava nepodařené maturity, také Silvestry nebo menší či větší odpolední setkání.

Poslední takové mi vnuklo nápad, že bych vám mohl ukázat jednu zajímavou věc, kterou má bratr dlouhá léta ve vlastnictví. Blízcí ji už dobře znají, nicméně při každé oslavě, kdy se u nás objeví někdo nový či cizí, musí sám předmět poznat a přijít na to, k čemu slouží.

Protože tyto stránky navštěvuje určitě hromada chytrých lidí, vymyslel admin soutěž. Prý že nikdo nehádá jen tak zadarmo. 😀

 

Soutěž!

 

Úkol je jednoduchý – poznejte ve videu vyobrazené zařízení a popište, k čemu slouží.

Svou odpověď posléze odešlete za pomoci formuláře pod videem. Máte na to přesně týden, čili odpověď musíte poslat nejdéle 25. 3. 2020, 7:00 hod.

Ze správných tipů – pokud dorazí 😀 – posléze vybereme s adminem jednoho až dva šťastlivce. Ti obdrží, když budou chtít, drobné propagační předměty Českých drah, které – jak doufám – najdu někde v hlubinách svého psacího stolu, kam podobné věci ukládám.  To je fér, ne? 🙂

Tak zvesela do toho! Komentáře budou vypnuty, ať si to užije každý.

Formulář je již neaktivní.

 

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt