Blýskání lepších časů

B

V minulém článku admin otevřeně zpochyňoval mé rozhodnutí pořídit si domů trenažér. Předpokládá, že na něm budu cvičit s četností, jež bude podobná psaní článků na blog.

Promyšlený nákup vesla jsem ovšem nekonzultoval ani s vlastní manželkou, která trochu zaskočeně zírala na obří monstrum umístěné na vyřazený, původně hodobóžový koberec z chodby, který mi bylo líto prohnat komínem v předtuše, že jeho chvíle ještě přijde.

Na obvyklé zdravotní procházce se mě otevřeně zeptala na pořizovací hodnotu nové hračky. Protože jsem odpověděl vyhýbavě a upozornil ji lišácky na nádherný západ slunce, pochopila okamžitě, že nový stroj není z laciného kraje.

Sumu, kterou tipla, jsem horlivě odsouhlasil a vzápětí ji lstivě pochválil za přesný odhad (ačkoli byl o cca 40 % nižší). To ji sice potěšilo, nicméně vyhodnotila mé chování jako podezřelé a zažádala důrazně o detail. Poskytl jsem ho. Vše jsem korunoval pádným důvodem, že musí mít pochopení pro mimořádnou situaci, v níž se díky absenci plavání nacházím, a celou tuhle silovou věc dělám hlavně pro ni, abych se jí líbil a mohl jí být nadále zásadní oporou. Na tak neprůstřelný argument již nenašla obranu.

Dějou se ale i další věci. Minulý týden jsem například dostal mail od našeho nového pana generálního. Popravdě se mi docela líbí a protože jsem sledoval i jeho další vystoupení a rozhovory, napadlo mě osobně mu pomoci se zorientovat v některých věcech, které by stály za změnu. Jelikož mi skončila pracovní doba a nudil jsem se před spaním v neplaceném přerušení směny, napadlo mě mu v půl desáté večer napsat.

Je to střihoun!

Odpověděl prakticky okamžitě, velmi vtipně a zajímala ho možnost vyzvědět více informací stran naší možné spolupráce. To mě trochu zaskočilo, protože samozřejmě nejsem (až na naprosté výjimky) vůbec zvyklej psát si po večerech s vrchností. Ale byla by škoda nevyužít nabídky a nezkusit se osobně přeptat na pár palčivých otázek, takže se časem možná rozjedu do Prahy.

Ilustrační foto: Paul HanaokaUnsplash

Několikrát jsem si stěžoval na trápení s železniční technikou, které není nikdy jednoduché. Odpovědným nejspíš záleží na tom, abych se zbytečně nenervoval a dotáhli do epesního finále výběrové řízení na nové motorové jednotky, které zásadně vylepší komfort a kvalitu cestování.

V mnou obsluhované lokalitě se už můžeme začít těšit na zcela nové stroje, které vypadají opravdu libově. Protože je možné, že se s prvními kusy svezeme už v roce 2023, začínám mít nutkání a touhu přinést nějaké zákulisní informace dřív než ostatní internetová periodika.

I na to se tedy zkusím v Praze zeptat. Držte mi palce! 🙂

Komentáře: 2

  • Představuju si, jak bych si ve školství psala s vrchností..😆..nebo kdokoli jiný, včetně vaší paní.

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt