Podcast #4 – rozhovor s letitým matadorem

P

Dnes tu mám speciálního hosta.

Kolegu Josefa, který na kolejích coby strojvedoucí strávil většinu svého profesního života a i přes svůj věk stále jezdí, vyzpovídám hlavně stran zkušeností a jeho názorů na fírování dnes a dříve.

Příjemnou zábavu!

Pro úplnost dodávám:

Komentáře: 7

  • Super povídání. Panu Josefovi přeji ještě spoustu najetých kilometrů a hlavně hodně zdraví.
    Budu se těšit na další podcast. Strojvedoucí z Jihlavy.

  • Díky moc za další díl podcastu, užil jsem si ho jako vždy. Na panu Josefovi je vidět (slyšet) jeho letitá zkušenost a pozitivní vztah k železnici.
    Co se týče kvality, tak ta díl od dílu roste a za mě bez výhrad. Zmizelo Tvé v prvním díle tolik zmiňované “voe” a panu Josefovi jsi dával prostor k vyjádření svého názoru, neskákal jsi mu hned do řeči 🙂
    Teším se na další díl!

  • Myslím, že tohle byl nejlíp zvládnutý rozhovor ze zatím publikovaných. Musím dát super pochvalu, ve formě, kterou máme mezi kamarády:
    “Výborně, Hopo, zdvižený palec, jen tak dál…”

    Odbočka ke školství mě pobavila. Moje žena taky učí na prvním stupni (tedy u trpaslíků, nebo soplometů). A když někdo, kdo to neví, v mém okolí začne na učitele nasazovat, jak jim zase přidali, co mají volna a prázdnin, tak ho nechám v klidu všechno vyjmenovat a pak mu dám jednoduchou otázku: “Hele, proč ty už vlastně taky neučíš?” A je ticho po pěšině…
    🙂

    • Děkuju za komentář, mám z něj radost. Soplomety a učitelské strasti, jakožto i názor na život s fírou, bych v budoucnu rád probral v křeslech (a s rumem) při rozhovoru s manželkou. Je s ní ale potíž. Chová se vzuprně a velmi odmítavě na mnou předestřenou lákavou nabídku ukázat posluchačům život a situace, které řeší pedagog na prvním stupni.

      • Jo, to znám. Ale asi se tohle téma bude muset natočit po částech, pak asi hodně prostříhat a znovu spojit. Je to hodně výbušné… Držím palce.

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt