Podcast #1 – Kolega Tomáš (ex policista)

P

Dalo by se říct, že tímto počinem se mění historie. Minimálně zdejších stránek.

Poprosil jsem svého kolegu v zácviku, zda by byl ochotný si se mnou popovídat a zkusit čtenářům popsat, jak probíhá příprava na strojvůdcovskou profesi u Českých drah.

Jeho pohotové a pravdivé odpovědi některým nerozhodným a váhavým zájemcům vysvětlí celý proces výchovy lépe, než se o to pokouším já v textech.

Příjemnou zábavu a, Tomáši, ještě jednou velké díky! Ať se ti daří a ať ti to dobře jezdí!

Podcast je i na Apple Podcasts, Spotify a YouTube podcasts.

Poznámka admina

  • Konečně jsme se dočkali! Je tu první Hopův podcast!
  • Video je rozdělené podle jednotlivých dotazů a témat (viz časová osa). Pokud chcete vidět plný obsah s popisem, otevřete si video přímo v YouTube.
  • Technické nedostatky omluvte.
  • Rétorické nedostatky ignorujte. 🙂
  • Zpětná vazba vítána! Ano, o moderátorské “nezkušenosti” Hopy víme a pracujeme na ní. 🙂

Příjemnou zábavu!

Komentáře: 16

  • Povídání super, i ta rétorickost v pohodě, ale ještě že nepiju, pač za každý voé si dát panáka, tak jsem za pět minut mrtvej. 🙂

    Ale chápu a ze zkušenosti vím, že tyhle výplňkový slova se odstraňují hrozně špatně. Tak přeju štěstí. Ale i s tím to je naprosto v klidu a dá se to poslouchat, pač to je i zajímavý. Neboť patřím k těm, kteří vlakem jezdí tak jednou za uherák a s železnicí nemám společnýho nic. A i tak mě to chytlo.

    • Děkuji za zpětnou vazbu. Za ty voe se strašně stydím a omlouvám, neboť vím, že tam nemají co dělat. Budu na tom odstraňování cíleně pracovat, slibuji.

      • Upřímně pracovat můžete , ale když by tam vůbec nebyla , bylo by to suché a nudné . Jinak super a díky a už se těším na další .

  • Díky za první podcast. Super, jen tak dál.
    Je to zase něco jiného, než články. Osobně jsem si na to dal klid a pustil si to doma na velkém monitoru a zvuk do HiFi sestavy v mé pracovně. Hrozně mě překvapilo, že jste to dali během jízdy a řízení vlaku. Dostalo to tím i šťávu navíc a klidně by mi nevadilo, kdyby tam byl i větší komentář k pracovním úkonům a činnostem.
    Ta mluva je prostě nastavena jako pracovně kolegiální a to je to autentické. Každý mluví jak mu zobák narost a osamělý jezdec na lokotce určitě nemá moc možností jak pilovat rétoriku dle Homéra. Jen někdy, kdy už jste byli hodně vysmátí, tak nebylo rozumět a hodilo by se, až smích přejde, vysvětlit a třeba zopakovat, abychom se mohli zasmát taky.
    Držím palce a těším se na další. Díky moc.

    • Děkuji za povzbuzení. Jsem vcelku dost nejistý a nervozní. Ujištění, že se to nechá poslouchat je pro mne klíčové. 🙂

  • Zdravím oba bývalé kolegy, jelikož jsem pracoval jak u ČSD – ČD, tak PČR. Až na to “volování”, skvělý rozhovor. Jen nový kolega strojvedoucí se asi k odchodu od PČR bojí více sdělit. Ale nyní vesměs odchází kluci kvůli buzeraci ze strany vedení a neprofesionality ze strany současných policistů. Osobně bych už u policie nemohl sloužit už právě z důvodu toho, že bych se bál jít do akce s někým, který tak tak udělá fyzické a psychotesty. Vojna hodně chybí… Jinak mi připadá absurdní, že v dnešní době se pomalu musí strojvedoucí nahánět a berou s kdejakou školou, i když potom probíhá kurz. Já jsem dělal železniční průmyslovku v Břeclavi, obor Elektrická trakce v dopravě a po její absolvování jsme ani jeden ze třídy neměl šanci se dostat na mašinu. Vše bylo podchyceno z generaci na generaci nebo tlačenkami. Já osobně jsem dělal vedoucího posunu a tranzitéra přípraváře. A jelikož se v 93ím roku dělila republika a já bydlím na ČR-SR hranici, tak jjsem odešel a nastoupil k cizinecké a pohraniční policii. Hold jiná doba… Přeju hodně síly a zdaru! 🙂

  • Výborný nápad s podcastem. Sleduji tě skoro od začátku a je fajn že tohle děláš. Jsem sice úplně z jiného oboru, ale mám pár přátel na kolejích v různých profesích, takže spoustu historek a věci taky znám. Děkuji a fandím ti.

  • Dobrý den,
    nepřemýšlel jste nad distribucí podcastu přes platformy jako je Spotify? Já osobně mnohem radši poslouchám podcast do pozadí a Youtube to úplně neumí. Spotify by to snad měl umožňovat i zdarma. Více info kdyžtak tady: https://podcasters.spotify.com/getstarted/new

    Jinak přeju vše dobré do nového roku a mnoho najetých km bez mimořádných událostí.

    • Výhledově možná – uvidíme, kolik jich Hopa vytvoří :).
      :: admin ::

  • Ahoj,
    Díky moc za natočení tohoto podcastu, který je z mého pohledu jedinečný a unikátní. Poslechl jsem si jej celý, líbilo se mi, že vznikl za jízdy vlaku, kdy jsem mohl poslouchat vaše vyprávění a zároveň si užívat pohled z kabiny strojvedoucího. Kvalitu záznamu hodnotím jako naprosto dostačující, i zde kritizované ‘voe’ mi nějak zvlášť nevadilo, za mě to dodalo záznamu takový ten ‘šmak’ 🙂
    Už se těším na nějaké další povídání, třeba už z prostředí studia s rekonstruovanými křesly!

    • Děkuji velmi za zpětnou vazbu. Další díl z jízdy s povídáním už má admin hotov a je nachystaný ke zveřejnění. “Ty voe” v něm ubylo velmi výrazně. Pravděpodobně hlavně díky faktu, že jsem si povídal s dívkou 🙂
      I pokec z křesel z garáž studia https://2i.cz/i/dCn0M už mám za sebou a bavil jsem se u natáčení náramně.

      Mám tedy zatím mimořádné štěstí na hosty, kteří jsou dopředu smířeni s mým lojzovstvím. Jen díky jejich obří trpělivosti se časem možná někam posuneme.

      • Tak garažové studio vypadá úchvatně, už se těším na záznam vyprávění. A jestli se při něm použilo něco z toho, co je na stole, tak o to zajímavější musí být 🙂

        Díky i za uveřejnění zvukové stopy na tvém kanálu na Spotify. Já jej používám pravidelně a dal jsem si na něj notifikaci, takže bych se měl o novém dílu dozvědět, jakmile bude uveřejněn.

        Happy riding!

        • Použití dopingu ze stolu bylo, je a bude nutné ke každé epizodě. Ať si kdo chce co chce říká, každé natáčení je i malá oslava.
          Za Spotify patří díky pouze adminovi- vysvětlení vyjde ve čtvrtek. 🙂

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt