Thule

T

Baví nás jízda na kole

Koupil jsem si za svobodna držák na kola, na kouli, na auto. Na dvě kola. Pak přišla miminka, starý jsem prodal, vzal novej na 4 kusy a zvolil Thule. Bylo u nás doma kolem toho takové mrzení, že to není úplná láce. Trošku vyčítání. Paní se mračila. Vyhazování peněz prej a že to tak často nevyužijem.


Takových výtek si nikdy moc nevšímám, přece jen, kam bych došel, kdyby ženská měla o všem rozhodovat.

Po nějakém čase byly u nás na návštěvě její kolegyně, učitelky. Sem slyšel, jak debatujou klasické kolečko – práce, porody, nadřízení, a taky dovolený.

Jedna povídá:
“Jsme chtěli jet na dovču a vzít si kola. Ale manžel, že je s tím opruz, hrozný skládání, že to trvá.”

Druhá:
“Jo, to je pravda, blbý a nejlepší si tam kolo půjčit. Jenomže oni za to chtěj kolikrát takovejch peněz!”

Má paní:
“No, my jsme si pořídili Thule držák na kola na tažný, asi ten nejlepší co je, na 4 kusy. Stálo nás to docela dost peněz, ale jsme s ním mooooc spokojený.”

Od kolegyň obdiv a v klání co kdo má vyhrála. Mlčel sem.

Večír sem se jí v posteli ptal, kolik peněz ji to přesně stalo a jak velký s tím měla trápení. Jak se jí podařilo, že jí vrátili DPH?  A taky že obdivuji, že nezapomněla na nutnost zohlednění, abysme mohli otevřít se 4 kolama na držáku páté dveře, který má Honda dementně vyřešené.

Smála se, pak mě bouchla polštářem a že sem prej blbej! 😀

 

Komentáře: 3

  • Opel má na Zafiru podobnej výklopnej držák, ale nevyklopí se tak moc. No a když zapomeneš odšroubovat šlapku kola u kufru, poznáš to někdy trochu pozdě…

  • Tady vše pasuje paradně. Jak už mám systém a naučený postup, netrvá mi všechna 4 kola naházet na auto déle než 5 minut. Dokonce je to vyklápení polohovatelné, mají to vymakaný.

  • No já si od kamaráda taky málem koupil držák za kouli potom, co jsem příčníky na střechu prodal, když už mi v garáži hnily dva roky po prodeji auta a teď bych je klidně zase po dalších třech letech využil, když jsem stejnej typ auta pořídil manželce 😀 Jenže na moje auto teď kouli nedám, je tam uprostřed vejfuk 🙁 Takže sehnat ideálně sadu příčníků na střechu a k tomu patky na dvě různý auta, zatím jsem nenašel (buď výrobce dělá jen jedno nebo jen druhý).

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt