Nelehké časy

N

V současné době díky viru prožíváme nelehké časy. Vnímám náladu kolem sebe a uvědomuji si, že mnoho lidí řeší zcela zásadní existenční problémy. Ať už jde např. o výpadek příjmu, problémy s výukou dětí, zavřené hospody či omezené cestování.


Ve světle toho se zamčené aquacentrum může jevit jako malichernost a nepodstatná věc. Nepopírám, že můj oblíbený bazén je proti výše zmíněným trablům naprosto nicotná záležitost, ale strašně mi pohyb ve vodě schází. Nikdo si neumí představit, jak moc.

Vlastně ano, někdo to chápe… Pomáhá neuvěřitelné množství kamarádů, kteří účastně volají a krom dodání odvahy občas pronášejí povzbudivé věty, např.: “Konečně na tebe, ty ku*vo, došlo, viď?!” 😀

Mnozí píšou e-maily a povzbuzují, ať vydržím a nechodím ještě s konopným lanem k lesu, že se třeba příští rok otevře. 😀

Obrovskou oporu mám v manželce, která je nejbližším hromosvodem mé špatné nálady, a za ty společné roky ví, jak mi plavání chybí.

Ilustrační foto: Matthew HenryUnsplash

A ještě jeden člověk dostává díky absenci endorfinů z pohybu ve vodě pořádně zabrat… admin blogu. Můj bol a žal tiší povzbudivým slovem a občasnými dárky. Probírá se mnou témata a bez ustání trpělivě naslouchá mým nářkům a chmurám.

Jako rozený psycholog snáší mé sprosté výkřiky a nenásilně, téměř podprahově, na mě působí ohledně dalšího psaní. Ke kterému, to se musím přiznat, nemám valné chuti. Nechci, aby to působilo depresivně… Témata samozřejmě jsou, ale postrádá to z mé strany lehkost a hravost, na které jsem normálně díky bazénu a záplavě endorfinů z pohybu, zvyklý.

Když jsme u té hravosti.. Částečně mi zůstala. Během volných večerů jsem zasednul k Playstationu a dohrával resty, na které jsem díky nedostatku času neměl prostor. Aby to bylo trošku tématické k náladě dnešního psaní, nahrál jsem si dva větší souboje, v nichž jsem mohl vybít náladu na agresivních zombících. 🙂

Záběry se odehrávají na staré pile a u jednoho tunelu. Jde o hru Days Gone. A nebojte se, koleje a mašinky, i vagony, tam samozřejmě jsou. 🙂

Mimochodem – věnuje se někdo ze zdejších čtenářů podobným aktivitám?

Komentář: 1

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt