Rekonstrukce žst. Pardubice (+ video)

R

Občas zařadíme pár dokumentačních fotek nebo krátké video z postupující rekonstrukce stanice Pardubice. Proto, aby bylo patrné, jak rychle celý proces postupuje.


Pro mě osobně má trošku hořkou příchuť úplného zničení míst, kde jsem jako mladý hoch zažíval první setkání s provozem. Zmizela, je zcela vytrhaná 404., 402 a 400. kolej, pryč je garáž myčky, zmizel domek, kde pobývaly ženy čističky, ta tam je plechova garáž na zdrže. Jsou odstraněné elektrické nabíječky pro osobní vagóny, uřezané držáky předtápěcích kabelů… Kopou se hluboké jámy, vylévají se betonem a připravují se patky pro stožáry trakčního vedení. Přímo ve stanici se u 1A nástupiště sundala střecha a dělníci bourají přilehlé sklady a garáže.

Jako strojvedoucího mě aktuálně trápí, že se odstranily i kusé koleje využívané pro krátké odstavování jednotek, pokud člověk nepotřeboval zajet do depa. Takže nás výpravčí, kterým rozhodně současnou službu nezávidím, operativně umisťují na neatraktivní místa, odkud se buď špatně, pomalu a dlouho vyjíždí nebo je z nich daleko pro nákup občerstvující potraviny nebo tekutiny na zahnání žízně.

Jasně – až to bude nové, bude vše komfortnější a hezčí.

Nostalgie je mrcha. Jak se říká.. Vzpomínám na časy, kdy to stálo za ho*no! 😀

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt