Ponížení po noční

P

Tahle příhoda je vlastně docela náhodná.

Stalo se: 6. 9. 2021

Ráno v 7:30 jsem skončil v Chrudimi po noční. Předal jsem Žraloka kolegovi a rozhodoval se, zda pojedu domů se vyspat, nebo využiju možnosti a přesunu se do Pardubic. Do bazénu. Volba byla nakonec jasná…

Do Pardubic jsem dojížděl v nejméně vhodnou dobu a protože je celé město rozkopané ještě víc než na jaře, poslechl jsem navigace, která doporučila použití méně vytížené trasy. Podobný nápad ovšem mělo poměrně dost řidičů, takže trvalo trudomyslných 15 minut, než jsem doskákal na dohled kolejím. Zbývalo překonat pouze koridorový přejezd na Dašickou ulici.

Ilustrační foto: Cassidy MillsUnsplash

Omlouvám se předem, ale strašně těžce nesu, když se mnou někdo vym*dává. Při ukázněném stání, kdy všichni řidiči dokážou akceptovat nutnost čekání, těžce snáším viditelný ojeb. Mračil jsem se tuze moc.

Své hoře, společně se záznamem situace (níže), jsem poskytnul adminovi. Ten ovšem zastává názor, že se nic tak hrozného nestalo. A tak bych se vás chtěl zeptat, jestli jste na straně dobra reprezentovaném mojí maličkostí (ovce), nebo zla, které reprezentuje admin (vlk).

Vlkův dodatek

Přiznám se, že když se Hopa náhodou rozhořčí u nějaké – v jeho očích – nepravosti, ukrutně mě to pobaví. Zvlášť když se mi čas od času potěšeně chlubí, jak sem tam vychytrale (a samozřejmě nevinně) využije systém či někoho konkrétního, aby se měl ještě lépe. 😀

V tomto případě jsem opravdu říkal, že se nic hrozného nestalo. Jednak člověk neví, odkud auto přijelo a také – stalo se něco? Omezil někoho? Ohrozil? Ne. Mě spíš podobné manévry vždycky pobaví, protože nepřestávám žasnout nad kreativitou a oprsklostí některých řidičů. Vždyť o nic nejde. 🙂

Komentáře: 7

  • Jedna věc je předjet kolonu (to je ta oprsklost) a druhá věc je vjet na přejezd, kde se zdvihají závory. Ty závory mohly kdykoliv nečekaně spadnout dolů při opakované výstraze a on by je musel prorazit (ta lepší možnost) nebo by tam zůstal. Za mě idiot.

    • Souhlas s Karlem. Navíc, tím že se ta nas..re se vejde za přejezd o jedno auto míň.

  • chlapci, ako sa to hovorí…?
    silnejší pes j*e 😂😂😂

    ale fakt, zbytočne sa rozčuľovať nad niekym kto sa nevie zaradiť do radu a trpezlivo vyčkať

    no ktovie, možno na to mal pádny dôvod

  • Já bych se přidal poslušně k zástupu kritiků “oje*ávače”, páč tento zmíněný se vydal přes přejezd ve chvíli, kdy bylo v činnosti ještě výstražné světelné zařízení, řekl bych … nakolik nezpochybňuji samozřejmě silnou stránku jeho psího pyje 😀

  • To že lidi předbíhaj ve frontách je věc jedna. A setkáváme se s ní poměrně často. Nad tím bych mávnul rukou a něco si o něm pomyslel. Ale že to žene přes přejezd, když jsou červená světla, to je věc další. Pokud je naštvání veliké a je čitelná SPZ, dá se záznam někam poslat. Ale nechci navádět.

  • No, pokud to není jednosměrka, tak krom vjezdu na přejezd předčasně, jel v protisměru …

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt