Nová jednotka

N

Když jsem sháněl pověstnou třešinku, která ozdobí moje dnešní povídání, cítil jsem se nějak radostněji.

Jelikož jsem čtenářem všemožných zpráv, neuniklo mi, že se po testovacím okruhu ve Velimi začala prohánět nová jednotka 847, která by měla již brzy notně pozvednout motorovou kulturu cestování nejen v Pardubickém kraji.

847

Pravděpodobně ještě nikdy se u nás, myslím ČD, neuskutečnila tak rozsáhlá výměna strojů. Tentokrát to doopravdy nebudou olítané vergly, žádné kompromisní rekonstrukce, atypická a polovičatá lowcost vylepšení, jen malinko pošuchraná a líbivě natřená.

Prohlížel jsem si statické fotky jednotky a všímal si prvních drobných odlišností – třeba absence vnitřních oddílových dveří, manuální otevírání WC atd.

Bohužel jsem nikde neviděl samotnou kabinu, která mě logicky zajímá zdaleka nejvíc, Protože v ní (nejen já) budu trávit hodně času.

Fotka

Konzultoval jsem s adminem, zda bych se neměl osmělit a požádat povolanější, kteří byli u testování přitomni, o fotku stanoviště, které bych představil nejen sobě a kolegům, ale i připravujícím se nováčkům, čímž bych jim nepatrně vylepšil píli, snahu a vůli absorbovat náročnou látku, kterou se musí prokousávat.

Líbilo se mi, že všichni, jichž jsem se ptal, okamžitě odpověděli a zcela bez prodlení přátelsky komunikovali. Je možné, že ne úplně dobře chápali, proč je otravuji zrovna v sobotu po obědě, kdy užívají zaslouženého odpočinku. Nikomu jsem samozřejmě nevysvětloval, že jsem právě vylezl z vody po naprosto epickém tréninku a množství vyprodukovaných opioidních peptidů přinášejících nesmrtelnost a naprostou neporazitelnost mi velí zúročit vynikající nápad, který nesnese odkladu.

Dodané fotky obsahovaly ovšem obličeje a jejich zveřejnění by nebylo bez potíží. Chápu, že mumraj během prohlídky vylučoval zachytit prázdnou kabinu. Nakonec se, po dalším a určitě nesnadném pátrání, přeci jen požadovaný snímek objevil. Jeho exkluzivitu si popravdě trochu užívám a mám radost, že se s ním zde mohu premiérově pochlubit.

 

Další fotky jednotky najdete např. zde.

Dovětek

Některé z příštích psaní bude se současnou PESA jednotkou souviset výrazně víc, takže si do poznámek píšu: výměna, otázky, líbání, vyprávění dvakrát, nevěřil, video, moc!

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt