VIDEO: Onboard z vlaku #8

V

Grafikon, který přestal platit před Vánoci, byl zajímavý i v tom, že jsme se občas podívali za hranice našeho “obvodu”. Aby tam strojvedoucí mohl jezdit, musí mít samozřejmě poznání trati, o čemž jsem už psal. Když ho má, může ho po dohodě domovské depo “zapůjčit” jinému depu, aby tam mohl vozit vláčky.


Ke konci grafikonu mi nabídl kamarád, jestli se nechci přijet podívat s kamerou. Jezdí na trati D3, kde je dokonce křižování. Musel jsem se smát, říkám si v duchu, že mi volá, jako když zvete televizi. 😀

Udělal mi samozřejmě radost, uvažoval totiž vizionářsky. Že se tam třeba už nikdy nepodíváme a bude fajn mít památku. Blbý bylo, že jsem neměl ten měsíc prakticky žádné volno, a bylo nutné, abych se zase trefil do času, kdy tam bude v práci i on.

Nakonec se našel jeden jediný vhodný den, kdy nám dokonce na objednávku suprově vyšlo i počasí. Rozjel jsem se na cesty, několik přestupů, hodinové čekání. Ještě ráno ve vodě při tréninku jsem uvažoval, jestli nejsem fakt na hlavu, že na svý jediný volno jedu prakticky opět do práce… 😀

Ale zase abych zahodil nabídku jen pro svou lenost, to by byla fakt škoda.

Ve videu uvidíte průjezd po trati 236, Čáslav-Třemošnice, jízdu úvratí, nastavování vlakové cesty, to vše s kouzlem motorového vozu 810, za krásného podzimního počasí.

Musím nakonec napsat, že jsem byl výletem nadšený a tímto mnohokrát děkuji kolegovi na nabídku a svezení.

Komentář: 1

  • V dopravně Skovice (čas 9:10 a 11:10) jsou na obou zhlavích trojcestné výhybky?

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt