VIDEO: Onboard z vlaku #10

V

Na trati 031 probíhala více než půl roku rozsáhlá výluka. Přestavovala se železniční stanice Jaroměř. Celý projekt se díky archeologickému průzkumu notně natáhl.


Protože mi na této trati propadlo poznání, bylo nutné ho obnovit. Z Pardubic tam zajíždí – kromě jiných vlaků – také spěšný Panter, čehož jsem využil a rovnou s sebou vzal kameru, abych pro vás svezení natočil.

Den předtím foukal silný vítr a pršelo, takže jsem váhal, zda má nahrávání smysl, protože ani na den jízdy nehlásili meteorologové bůhvíjaké počasí. Nakonec to ale vyšlo a místy problesklo i slunce.

Část jízdy je ve 160 km/h, na což jsou strojvedoucí z koridoru asi zvyklí. Pro mě, jako lokálkaře, je to neuvěřitelný fofr.

Vzhledem k velmi rychlému obratu v Jaroměři je část jízdy zpět do Hradce točena z původního umístění kamery, čili se jede “pozpátku”. Z Hradce do Pardubic už potom znovu normálně. Záznam z kabiny je tentokrát nepoužitelný – umístění nebylo nejlepší a kvalita obrazu také nic moc.

Příjemnou zábavu.

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt