Měření (mrtvoly)

M

Občas si ve vodě přemýšlím o zdroji radosti, která pramení ze sportu a námahy. Začátkem ledna se mi sportoviště naplnilo lidmi, kteří toužili nově proměnit své postavy. A jako předešlé roky, ani těmto úsilí moc nevydrželo. Už jsem zase v dráze víceméně sám, což mi ostatně vyhovuje.

Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, opět si v bazénu přidávám porce a současná forma je zase o kousek lepší než dřív. Těší mě to moc. Někdy před dvěma lety jsem na adminovo doporučení ubral z jídelníčku bílé pečivo a jednoduché cukry. Abych získal přehled a další motivaci, zašel jsem si třikrát na profi měření tuku a svalů, abych mohl sledovat postup, který mi tato revoluční změna přináší.

Těžkosti

Od prosince jsem se snažil zorganizovat další měřící seanci, ale opakovaně se mi nevedlo. Paní, s kterou jsem doteď spolupracoval a jejíž diagnostika byla přesná a rychlá, aktuálně zažívá rodinné těžkosti. Ty ji rozložily natolik, že i když jsem s ní měl domluvený třikrát termín, pokaždé z něj sešlo.

Jelikož mě nezdary rozladily, zadal jsem do Googlu po posledním pokusu klíčovou frázi “měření podkožního tuku” a našel nejbližší pracoviště a ihned tam zavolal. Velká chyba. Prý jim právě odřekl jeden klient a můžu okamžitě dorazit.

Luxus

Recepce jako na salonu Audi, asistentka s nalepenýma nehtama. A že si vyplníme dotazník, jestli kouřím, co bych chtěl zlepšit, jestli chci mentálního kouče a další nabídky.

“Ne, jen bych potřeboval chytrou váhu s měřením,” povídám vytrvale.

Přišla další kolegyně na pomoc. Obě pak neustále opakovaly, že je třeba kompletní analýza, abychom se dozvěděli, na co se s klientem (mnou) zaměřit.

Nakonec se mi povedlo se na stroj dostat. Zprávu z něj jsem ovšem nedostal, protože si mě převzala “paní doktorka”.

Psychotik nad hrobem

Byla milá, představila se a řekla, že mě povede. A že mi sestaví jídelníček. Nabídla i chytrou kuchařku se spoustou receptů. Čekal jsem, kdy otevře šuple a vytáhne i chytrej hrnec.

Obratem mi s vážným výrazem sdělila, že jí u mě aplikace ukazuje naprostou podvýživu a tristní stav tělesné schránky. Zajímalo ji též, zda trpím pocitem viny, když sním k večeři čokoládu.

Nejlepší okamžik nastal, když v šoku vykulila své pomněnkové oči zpoza brýlí v reakci na moje konstatování, že nehodlám svůj jídelníček nijak měnit. Ještě nikdy se u nich nejspíš neměřil tak zatvrzelý pacient.

Ilustrační foto: Dan GoldUnsplash

Snad proto se opatrně rozhlédla po prázdné ordinaci a potichu zašeptala, že by mi ráda nabídla VIP členství. Bylo by prý na rok. Normální cena 3600 korun, ale teď v lednu jen dva.

“Je v tom spousta výhod. Tři měření měsíčně, deset procent sleva na doplňky stravy od nás a taky vám sestavíme jídelníček na míru,” povídá. “Zajímavé a pestré recepty, třeba jáhly s pohankou a řepným pyré. Prostě věci, co si normálně uvaříte doma.”

Mlčel jsem.

“Úplně vidím, jak bych vás formovala, byl byste naprosto ideální,” zakončila svou motivační řeč.

“Akorát budete muset ubrat s tím bazénem. Pobyt ve studené vodě není vhodný pro hubnutí, víte to vůbec?” usmála se nakonec.

Zamračil jsem se a asi mi ztuhly rysy. A jí došlo, že tady už opravdu přestřelila.

Výsledky

Na grafu a malůvkách, které jsem nakonec dostal, bylo nakresleno, že je můj zdravotní stav prakticky v troskách. Při troše fantazie bych z nich mohl vyčíst, že zhruba do měsíce zemřu.

Nebýt cca týden po periodické prohlídce u lékaře, který mě pochválil za fyzičku a zdravotní stav, uvažoval bych vážně o návštěvě krejčího pro míru na papírové šaty do truhly.

Asi chápete, že jsem nebyl s procedurou příliš spokojen. Jsem sice o zážitek bohatší, ale taky o dost peněz chudší. A to jsem prý dostal slevu.

Druhý den jsem se ve vodě modlil, aby se moje původní diagnostička dala brzo do kupy.

Komentáře: 5

  • Když to tak čtu, tak já rovnou zamířím si vybrat místo posledního odpočinku. Kdo ví, jestli bych se vůbec vešla do tabulek 🙂

  • Z této “money-friedly” laboratoře by rovnou mohli vozit své klienty na exkurzi do Pelhřimova 🙂

  • Proč jsem si vzpomněla na ten dokument o šarlatánech.. Je to asi tři roky, co šel v ČT.

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt