Na cvičení

N

Využiju s pílí sobě vlastní plonkový čas, který mám při čekání na dcerku, neboť si dnes při finální generálce piluje své první veřejné cvičení před obecenstvem.

Zapsáno: 28. 4. 2023

Protože bych u roztodivných figur překážel, sedím znuděně ve vstupní hale pod tělocvičnou a pozoruji cca 17leté obtloustlé žákyňky zdravotní školy. Jedna po druhé jak husy přistupují k automatu na sladkosti, z kterého padají Coca-coly, Kinder buena, bagety s majonézou. To vše výměnou za pípnutí platebních karet.

Jako zkušený arbitr s výborným zrakem hodnotím a boduji s nesouhlasnou i neskrývanou nechutí přetékající faldy navazující na vypasené olbřímí zadnice budoucího zdravotního personálu.

Není to žádná velká zábava a ani krása, to mi věřte. Na jedničku, a to s přimhouřením obou očí, není ani jedna.

Matadoři a ucha

Tímto vynikajícím a hodnotným úvodem jsem si vytvořil báječnou možnost k úvaze, jestli jsem se i já dostal do věku, kdy mám pocit, že každej mladej stojí za prd, nemá úctu k šedinám nebo plešatosti a neprokazuje nám matadorům dostatečnou úctu.

Dívám se totiž do poznámek, které jsem si v jednom z předešlých textů zapsal.

Při kontrolní cestě se strojvedoucím instruktorem, který mě při fírování kontroloval, jsme si spolu povídali i o mimořádných událostech. Bylo vcelku poučné vyslechnout pozadí nebo aspekty, o kterých v závěrečných zprávách o nehodách není ani čárka. Neboť se jedná o subjektivní či neověřené nebo snad jen drobné doplňující informace, jejichž medializace by nejspíš žádnou velkou lásku nepřinesla.

Zmínění faktu, že poměrně dost chybného konání mají na hrbu i zkušení kolegové, mi připomnělo, že je možná nefér vinit z hříchu a nekázně pouze tzv. “rychlokvašky” nebo “mlaďáky”. Ti si své první bojové ostruhy teprve získávají.

Jelikož jsem u těchto debat mnohdy přítomen, soudím, že je za obviňováním často i jistá lítost a smutek veteránů, protože orientace v elektrickém schémátku Krysy nebo dovednost nastartovat Pilštyka za hlubokých mrazů zůstává bez obdivu. Zatímco schopnost mladého pacholka, který umí bleskově šoupat prstem po displeji tabletu, aby zároveň druhou rukou vytáčel na mobilu kolegu, kterému zvěstuje mimořádné řazení vlaku díky výluce, je zatím významně chválena a vyzdvihována.

Za sebe, neboť rád bezostyšně tyji ze všech prospěšných lidí okolo, čímž zdravím mj. admina, se s povděkem a spokojeně pohybuji v blízkosti obou táborů. Myslím starých psů i čerstvých a mladých uch.

Tedy – až na jednotky čů*áčích výjimek. To jsou logicky ty pověstné plevy v jinak nadmíru kvalitním zrnu. Čert je vem! 🙂

Tvl, to jsem ale poeta…

No nic

Otylky opustily halu a sedím tu úplně sám. Ba ne, kecám. Ve dveřích se teď objevila skutečná kočka! Konečně! 🙂

Ještě abych nezapomněl – i když bych asi neměl, furiantsky, rebelsky a beze strachu si tu odložím, že jsem se na konci dubna 2023 dostal při sportování na zásadní – původně nedosažitelnou metu. Poprvé ve svém životě. Mám z toho ku*va pořádnou radost!

Třeba mi i zůstane, kdo ví? 😀

Komentáře: 3

  • Je vidět,že na dráze jsme ve formě:)ja jsem ještě letos fyzickou přípravu nezačal,ale pislední pohled do garmin statistik vo2 je 47:)
    ovšem tvoje hodnoty jsou výzva:)víkend mam volnej,tak bych mohl něco dělat.ale úplně to vidím….tohle bys mohl,támhleto máš už rok rozdělaný,no tohle bys mohl taky domrsknout…atd:)
    takže rozhodne drahá polovička

    • Dobře ty! Bych moc chtěl 50. Dnes jsem byl poprvé po zimě na kole, úplně jsem zapomněl jak mi to chybělo. A kdyź jsem dojel, okamžitě na veslo. Zabíral sem tak, až mi rupla košile. https://2i.cz/i/9udNm
      Sem jak Léla Vémola, cecky se mi derou ven.
      Až budeš mít vo2 max 48, se ozvi. Ať mám motivaci přidat. 🙂

      • Pane Hopo, nejsem žádný příznivec minulého režimu, ani v nejmenším, ale o víkendu jsem zkoukla několik posledních spartakiád a ty dívky tam žádné anorektičky, ani tlustá prasátka. Dnes je to s nimi děs.

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt