Za oponou

Z

Je ráno. Venku trochu prší, což mi ovšem nezabránilo jít si zaběhat a posléze veslovat. Užívám si volného dne a využiju tedy pozitivních hormonů z fyzické aktivity k sepsání tohoto povídání.

Momentální okamžiky spokojenosti nikdy netrvají příliš dlouho, takže budu muset spěchat, abych na konci textu neupadnul do chmurného rozpoložení, které všichni tak dobře znáte.

Novověk

Koukám na adminovy kroky kolem optimalizace webu, na nově sestříhané video, nastavení nových platforem pro poslech podcastů a mám z toho všeho lehce rozpolcené pocity.

Za jeho vysoce kvalifikovanou činností je spousta hodin práce. Ta by mi asi tolik nevadila, ostatně co oči nevidí… Neušla mi ovšem jeho další finanční injekce do nějakých systémů a prostoru pro rozhovory, za což se prý musí platit.

Jelikož jsem ze staré školy a nechápu dnešní novověk, nedokážu se stále zbavit pocitu, že se takovéhle podbízení nemůže vyplatit. Neboť esli si nás poslechne 100, 200 nebo 400 tet a strejdů či kolegů, na výsledku vůbec nic nezmění.

Sice z toho bude krásná, dotažená a celkem profesionálně působící audiovizuální výstavka, ovšem ta nebude a nemůže mít potenciál oslovit kvanta lidí. Především z toho důvodu, že hlavní tvůrce má o své povolanosti na promlouvání k masám jisté pochybnosti.

Smířit se s výše uvedeným mi nedělá žádné problémy. Ovšem to, že jsem musel zavrhnout peníze a smířit se s nemonetizací prémiového obsahu mě svým způsobem stále rmoutí. Adminova věta “nepotřebuješ ze sebe dělat kvůli dvěma stovkám měsíčně prodejnou dě*ku” je sice pravdivá, nicméně vyplývá z odlišného vnímání hodnoty peněz. 😀

Admin vyhazuje peníze. Ilustrační obrázek, AI, kolorováno.

Vymýšlím

Takže teda mlčím. Nebo vlastně… Nemlčím!

Mluvím s lidmi, prosím je o rozhovory do budoucna. Vysvětluji svoji motivaci a seznamuji je s průběhem. Sepisuju otázky, dělám si přípravu, osnovu.

Zároveň, protože je jasné, že odpovědi hostů už nejsou o mně, přemýšlím o vyřčených slovech a řadím je do úvah, jak a kam se v tématech lze dostat. Jedna z takových obsahových odboček se zcela neplánovaně udála u mě v garáži, kam se při rozhovoru s adminem (vyjde 12. února) dostavil do studia první živý divák. Se zájmem vyslechl zakončení debaty, kdy jsem měl díky příjemné atmosféře už něco málo upito.

Po vypnutí nahrávacích zařízení se rozběhla další debata, výrazně zábavnější než koleje a dráha. Totiž trendy seznamování se ženami v roce 2023 a úskalí z nich plynoucí pro zajištěné muže. Vše glosováno troufalými výroky plných trefných postřehů. Zcela netaktních a nekorektních.

Škoda, že jsem nestihnul nahrávání zase zapnout. Bylo mi okamžitě jasné, že se z podobných diskuzí mohu poučit a vzdělat nejen já, ale i další, kteří se v podobných oblastech nikdy nepohybovali!

Admin je ovšem nesmlouvavý a razí tezi, že se zde máme bavit primárně o kolejích, vozidlech a práci. Možná, že když vyjádříte v komentářích nějaký ten zájem a chtíč i o jiná témata, svůj pedantský názor změní. Otevřelo by nám to zcela netušené obory a rozměry. To vám garantuju! 😀

Tester

Jelikož je admin obklopen početnou suitou chytrých a úspěšných lidí, dává jim v rámci testování k poslechu výsledky mého snažení s hosty. Oni mu na oplátku poskytují zpětnou vazbu, kterou mi po dávkách tlumočí. Asi abych nezpychnul nebo nezačal trpět namyšleností.

Když jsem si pročítal rozbor, který jeden takový zaslal, jímala mě posvátná úcta. Zaznívaly v ní mimo obsáhlých dojmů též termíny jako dynamika rozhovoru, technické reálie, živelnost, crawlery, boost, render.

Všechny ovšem zcela zastínil jeden komentář, který je pro mě osobně nejdůležitější a nejpodstatnější. Totiž že působím věrohodně a nadšeně.

A na tom mi přesně záleží – uvěřitelnost a autenticita. Protože přesně tak, bez příkras nebo stylizace, rozhovory vznikají.

Jestli se mi podaří ji do podcastů nadále vkládat, věřím, že se naše společné snažení bude i v budoucnu líbit. I za cenu, že to admina bude stát kromě času i dost peněz.

Čert je vem! 😀

Dodatek admina

  • Testeři byli jen tři. Zpětnou vazbu poslal jeden. Děkujeme!
  • Historky o seznamování jsou fajn a zábavné v úzkém kruhu zainteresovaných, nicméně do veřejného prostoru nepatří. Nejsme mladí influenceři z Instagramu. 😀
  • Hopova zmínka o monetizaci obsahu původně mluvila o jiné cifře. Úsměvně naivní a vysoké. Strojvedoucí nikdy monetizován nebude, tedy minimálně do doby, než se najde jiný admin s odlišným názorem. 🙂

Komentáře: 2

  • Tak ženy a koleje by nebylo špatné téma. Už s Verčou minule to bylo super! Samo, že vše v rámci slušnosti.

  • Sakra Hopo, přiznám se že jsem tvůj web četl dříve a pak na něj trošku zapomněl, po 3 denní tůře už jsem to hrdině dohnal a nemohu se dočkat pondělí na další. Tvé dva podcasty už jsem stihl taky naposlouchat a až na pár věcí které se určitě vychytají časem je to super. Rozepsal jsem se nějak víc než jsem plánoval, ale ve výsledku ti chci jen poděkovat, že se s námi o tvoje historky ( hlavně ty o sportu, ha admine už jsme 4!) sdílíš. Poděkování samozřejmě platí i pro admina, bez něj by jsme si toho moc neprečetli 🙂

Vítejte na blogu o zážitcích a příhodách strojvedoucího Českých drah.

Texty zde jsou ryze subjektivní. Občas vtipné, jindy kritické, často vysvětlující. Čas od času i nekorektní či hrubšího charakteru. A nejen o železnici!

Snad se u nich budete bavit podobně jako autor, který je sepisuje.

Archivy

Kontakt